overzicht

Novocure® is een beursgenoteerd bedrijf gespecialiseerd in medische apparaten dat tumorbehandelingsvelden (TTFields) onderzoekt als een behandelingsoptie voor verschillende soorten kanker. Op deze website kunnen artsen, patiënten en hun familieleden en zorgverleners meer te weten komen over de klinische onderzoeken van Novocure en kunnen ze in contact komen met deelnemende onderzoekscentra.

TTFields zijn elektrische velden die de deling van kankercellen verstoren. TTFields worden toegediend aan het gebied waar de kanker zich bevindt met behulp van een niet-invasief medisch apparaat geproduceerd door Novocure. Het draagbare apparaat, dat op een batterij werkt, is zo ontworpen dat patiënten hun gewone levensstijl kunnen voortzetten zonder verstoring van hun dagelijkse bezigheden.

De therapie met TTFields is in de Verenigde Staten via de procedure voor ‘Premarket Approval’ (PMA) goedgekeurd voor volwassen patiënten met terugkerend glioblastoom (GBM) (als monotherapie) en voor patiënten met onlangs gediagnosticeerd GBM (in combinatie met een chemotherapie genaamd temozolomide). De therapie heeft in Europa een CE-markering gekregen en is in Japan goedgekeurd voor dezelfde indicatie. De gelijktijdige behandeling met TTFields en chemotherapie heeft in Europa ook een CE-markering gekregen en is via de procedure ‘Humanitarian Device Exemption’ (HDE) van de FDA goedgekeurd voor volwassen patiënten met maligne pleuraal mesothelioom (MPM).

lopende klinische onderzoeken

LUNAR

Longkanker

PANOVA-3

Pancreaskanker

EF-33 voor glioblastoom

Glioblastoom

vind een onderzoek

De beste manier om meer te weten te komen over geschiktheid voor een van onze onderzoeken is door contact op te nemen met een studiecentrum in uw buurt. Om studieresultaten te filteren op aandoening of onderzoek vult u de velden hieronder in, voert u uw locatie in en drukt u op ‘vind onderzoeken’. Klik op het onderzoekicoontje om de studiepagina te bezoeken en meer te weten te komen over dat onderzoek.

reset velden